ADVARSEL: Telefonopkald fra dansk sikkerhedsfirma

**PAS PÅ: DENNE ER IGEN/STADIG AKTUEL**
En del af vores erhvervskunder har fået opkald fra et dansk IT firma, der tilbyder en gennemgang af sikkerheden. Firmaet fortæller at gennemgangen normalt koster kr 2.000,- men at de er i et samarbejde med IT-styrelsen, der betaler gennemgangen og det derfor kan tilbyde det gratis. Det eneste man skal gøre er at tillade firmaets konsulent adgang via et fjernskrivebord.
Firmaet er dansk, har dansk CVR nummer og har, ud fra deres hjemmeside, konterer i Aarhus og København. Telefonsælgere er danske og talerne perfekt dansk. En af vores kunder fortæller at sælgeren er meget aggressive og på grænsen til at blive sure hvis man ikke tager imod deres tilbud.
Jeg har været i kontakt med Styrelsen for IT og læring, det der tidligere her IT-styrelsen. Her fortæller de at de på ingen måde betaler eller har et samarbejde med dette firma eller nogle andre.
Hvad skal du gøre hvis du modtager opkaldet.
--------------------------------------------------------------
Sig tydeligt nej tak. Fortsætter sælgeren så læg på.
Har du ved en fejl modtaget en gennemgang af deres sælger, så få en professionel til at gennemgå din computer for spyware, keyloggere osv. Skift koder på netbank, e.mail, og andre følsomme steder.
Den største IT sikkerhedsbrist er opstået hvis du tillader en telefonsælger komplet adgang til din computer.

Er du i tvivl, så er vi klar på e-mail og telefon.
Tlf. 98 55 16 88
steen@effektiv-pc.dk