Ældre bliver oftere narret på nettet: En stigende bekymring

I den digitale tidsalder har internettet åbnet op for en verden af muligheder, men det har også medført nye trusler, især for ældre borgere. Mange ældre bliver desværre narret af online svindel, og problemet ser ud til at vokse.

En undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd (DKR) viser, at ældre over 65 år er overrepræsenteret i statistikkerne for netbedrageri. Faktisk blev omkring 25% af alle svindeltilfælde i 2023 rapporteret af ældre borgere. Dette skyldes ofte, at mange ældre har mindre erfaring med internettet og måske ikke er opmærksomme på de mest almindelige svindelmetoder, såsom phishing-mails, falske opkald fra teknisk support, og bedrageriske online butikker.

Der er flere grunde til, at ældre er sårbare overfor online svindel. For det første har de ofte akkumuleret opsparing, som kan være et attraktivt mål for svindlere. For det andet kan ensomhed og manglende social interaktion føre til, at ældre er mere tilbøjelige til at engagere sig i samtaler med fremmede online, hvilket øger risikoen for at falde for svindelnumre.

For at bekæmpe denne stigende trussel er det vigtigt at øge bevidstheden blandt ældre om digitale farer. Her kommer Effektiv PC ind i billedet som en del af løsningen. Effektiv PC tilbyder specialiserede it-tjenester og sikkerhedsprogrammer, der er skræddersyet til ældre.

Effektiv PC giver personlig assistance til ældre, hvor de lærer at navigere sikkert på internettet. Firmaet tilbyder også teknologiske løsninger, såsom avancerede antivirusprogrammer og brugervenlige sikkerhedsværktøjer, der hjælper med at beskytte ældre mod svindel. En af deres populære tjenester er installation og opsætning af sikkerhedssoftware, der er specielt designet til at være let at bruge for ældre, hvilket reducerer risikoen for, at de falder for svindel.

 

Desuden tilbyder Effektiv PC løbende support og opfølgning, hvilket sikrer, at ældre føler sig trygge og informerede, når de bruger internettet. Ved at kombinere uddannelse, teknologisk beskyttelse og personlig support kan Effektiv PC hjælpe med at sikre, at internettet forbliver en sikker og brugbar ressource for alle aldre.

Har uheldet allerede været ude, og er computeren blevet spærret af banken, så er Effektiv PC også klar til at hjælp med rensning og åbning af adgangen igen.

Sluk din computer, og ring:
Tlf. 98 55 16 88